Asociația Pentru Viață

Asociatia Pentru Viață

Biserica
Sfinții Martiri Brâncoveni

Părintele Nica Nicolae construiește o biserică, nu singur ci cu ajutorul celor care așa ca tine și mulți alții simt că dincolo de atâte construcții semețe cu care ne mândrim, avem nevoie și de locuri în care să ne oprim și să ne apropiem de Dumnezeu.

 

Gandul construirii unei biserici in aceasta cazarma, este mai vechi de 23 de ani.

În anul 1997, in acest loc a fost oficiata o slujba de sfintire a locului pentru a se construi o biserica mare, cu hramul Sf martiri Brancoveni, biserica apartinand ministerului apararii nationale, respectiv regimentului 22 tancuri.

În urma desfiintarii acestui regiment, toate planurile au incetat a se desfasura, stadiul fiind incipent: se sapasera doar santurile pentru fundatie.

În octombrie 2010, in cazarma aceasta a fost dislocata Brigada 1 Mc Argedava. Atunci am inceput (reluat) demersurile construirii bisericii militare, alt proiect arhitectural decat cel initial, hramul fiind Sf martiri Brancoveni si SF Mc Teodor Tiron si Teodor Stratilat.

Începuturile au prins contur abia dupa 2017, prin infiintarea unei Asociatii a militarilor din cadrul Brigazii 1 Mecanizata Argedava, si mai apoi prin aprobarea si autorizarea planurilor de catre Patriarhia Romana si Directia Domenii si Infrastructuri a Armatei. Astfel a fost incheiat un acord intre Arhiepiscopia Bucurestilor si Statul Major al Fortelor Terestre, obiectivul fiind construirea Bisericii Militare si statutul ei.

La data de 25 septembrie 2018, a fost pusa si sfintita piatra de temelie de catre PS Timotei Prahoveanul, episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucurestilor, in sobor cu parintele Mihai Aurel, vicar administrativ, parintele Stefanescu Dumitru, consilier administrativ, pr Ioan Armasi, protoiereu sect 4, pr Vladoiu Florin, inspector general al sectiei de Asistenta Religioasa din SMAp, si alti clerici, cu participarea autoritatilor militare si civile.(amintim: general maior Dorin Blaiu din partea Statului Major al Fortelor Terestre si Aurelian Badulescu, viceprimar al Capitalei)

Ca urmare, lucrarile au inceput si in primavara anului 2019 a fost turnata placa de cota 0 (zero). Stadiu la care ne aflam si acum, datorita lipsei fondurilor.

Biserica este stil brancovenesc, cu pridvor si o singura turla, o imbinare arhitecturala intre biserica stavropoleos din bucuresti si biserica sf Lazar din cimitirul manastirii cernica. Planul a fost realizat de arhitectul Adrian Paun, absolvent al scolii militare. 

Preotul Brigazii inca de la infiintarea ei, parintele Nica Nicolae a activat ca preot militar din 1 aprilie 2004, la Brigada 2 Parasutisti – Clinceni.
participant la actiunile din TO Afganistan in 2006, 2011,2016 alaturi de militari din cadrul Brigazii.

Pentru mai multe detalii despre biserică, contactați Preot Nica Nicolae:

Pentru donații:
Arhiepiscopia Bucureștilor
Cont curent ORG ROL

RO71RNCB0069007655330179

Asociația
Pentru Viață